Srijeda, 24 Aprila, 2024

Mlade visočke rukometne nade na domaćem terenu protiv vršnjaka iz Goražda zabilježile dvije pobjede i jedan poraz

Omladinske selekcije RK Bosna Visoko Ekoenergija su danas (subota, 16. mart) u KSC-u Mladost ugostile vršnjake iz RK Goražde i protiv njih, u okviru redovnog prvenstvenog kola južne grupe Omladinske lige FBiH, odigrale tri međusobna susreta i zabilježile dvije pobjede i jedan poraz.

Prvi su na teren izašli igrači do 11 godina starosti, a Visočani su slavili rezultatom 20:13. Najefikasniji pojedinac u domaćim redovima bio je Kerim Nazifović sa pet golova, po četiri su dodali Alden Jazić i Ismail Sirčo. Goste je predvodio Kerim Vrana sa četiri gola.

Potom je uslijedio veoma zanimljiv i rezultatski neizvjestan duel ekipa do 15 godina, a gosti iz Goražda u konačnici su slavili pobjedu rezultatom 22:20. Bosnu je predvodio Daris Begović sa šest golova, gol manje je postigao Eldar Burić. U ekipi Goražda posebno se istakao Nadir Oković sa sedam golova, dok je njegov timski kolega Nedim Drakovac šest puta tresao mrežu Visočana.

Naposljetku, svoj međusobni susret su odigrali i timovi do 17 godina starosti, a momci iz našeg grada bili su ubjedljivi rezultatom 39:30. U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Emil Kokoruš sa deset golova, po sedam su postigli Belmin Užičanin i Faris Škrgić. Goste su predvodili Erman Ferhatović i Hamza Imamović sa po pet golova.

Mlade nade najpopularnijeg visočkog sportskog kolektiva na ovaj način su nastavile sa dobrim rezultatima i serijom pobjeda uz nastavak uspješnog puta ka završnim turnirima za prvaka Bosne i Hercegovine.

Slaven Mirković

 

 

 

povezani članci

Najnovije