Nedjelja, 23 Juna, 2024

Ministrica zdravstva obećala nastavak podrške JU Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama ZDK

Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvo zdravstva nastavit će da pružaju podršku radu Javne ustanove “Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona”. Glavni je to zaključak sastanka kojeg se održali ministrica zdravstva ZDK, dr. Aida Salčinović i delegacija navedene ustanove u kojoj su bili koordinatorica Meldina Ugarak, rukovoditelj Odjeljenja za opće, pravne, ekonomske i kadrovske poslove Admir Hasić i stručna saradnica iz oblasti edukacije i rehabilitacije Lidija Solo.

-Kao članica Vlade ali i kao ljekar i čovjek, pružam punu podršku radu Centra čiji je rad usmjeren da se  najosjetljivije društvene skupine osjećaju zaštićeno i sigurno. Ministarstvo zdravstva stoji na raspolaganju uposlenicima i korisnicima usluga Centra s ciljem da se djeci i odraslim osobama sa posebnim potrebama osiguraju što kvalitetniji uslovi liječenja – izjavila je ministrica Salčinović.

Predstavnici Centra tokom sastanka predstavili su aktivnosti koje provodi Stručno tijelo za otkrivanje, procjenu, praćenje i upućivanje djece u riziku, djece sa teškoćama i invaliditetom. Tom prilikom rečeno je da se uposlenici maksimalnim trudom, kompetencijama i zalaganjem, čuvajući istovremeno integritet svakog pojedinca, nastoje sprovesti reformski proces otkrivanja i procjene djece u riziku, s teškoćama i invaliditetom.

“Centar za djecu i odrasle osobe sa posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona” osnovan je s ciljem da osigura stepen socijalne pravde svim osobama na području djelovanja i na taj način obezbijedi ljudsko dostojanstvo uz minimum sredstava za život dostojan čovjeka.

Press služba ZDK

povezani članci

Najnovije