Srijeda, 24 Aprila, 2024

Ministar Šabani razgovarao s predsjednicima MZ Arnauti, Varda, Puhovac i Gornje Crkvice

Ministar prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoliša Adnan Šabani, danas se sastao sa predsjednicima mjesnih zajednica Arnauti, Varda, Puhovac i Gornje Crkvice kako bi direktno čuo izazove sa kojima se suočavaju mještani prije početka sanacije regionalne ceste Zenica-Arnauti.

Ministar Šabani je naglasio važnost saradnje sa lokalnim zajednicama i uključivanja građana u procese planiranja i razvoja.

-Želimo čuti vaše glasove i razumjeti stvarne potrebe ovih zajednica. Sanacija ceste nije samo infrastrukturni projekat, to je prilika da zajedno oblikujemo prostor koji odražava potrebe i želje svih građana. Nastavljamo raditi na rekonstrukciji i sanaciji putne infrastrukture na svim dijelovima grada Zenice kroz koje prolazi regionalna cesta. Bolje ceste stvorit će i bolje uslove za razvoj turizma na području Zenice ali i cijeloga kantona – istaknuo je ministar Šabani.

Predsjednici mjesnih zajednica iznijeli su ključne aspekte koje bi trebalo uzeti u obzir tokom sanacije ceste. Naglasili su važnost sigurnosti, dostupnosti javnih usluga te očuvanja okoliša.

U narednom periodu poboljšat će se i sigurnost pješaka postavljanjem usporivača brzine (vibracione trake) a planirana je i izgradnja pješačke staze pored škole u Arnautima.

Navedeni projekti imaju za cilj unapređenje infrastrukture i prometne povezanosti, pridonoseći kvaliteti života građana u ovim zajednicama.

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK

 

 

 

povezani članci

Najnovije