Medresa: Uručeni certifikati za najbolje učesnike Access programa

U prostorijama Medrese “Osman-ef. Redžović” upriličen je prijem za predstavnika Američke ambasade u Bosni i Hercegovini, gospodina Adisa Bešića i koordinatora Access programa ispred Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini, profesora Asmira Dorića.

Tom prilikom oni su se družili sa učenicama i učenicima prvih i drugih razreda, članovima Access kluba, koji su im predstavili svoje aktivnosti sa časova. Ova prilika je iskorištena da gospodin Bešić uruči certifikate za prvorangiranih 20 članova ovogodišnjeg programa.

Access klub tradicionalno pohađaju učenici koji se ističu u poznavanju engleskog jezika i tu vještinu koriste da iskuse drugačiji koncept u stjecanju znanja i vještina. Program finansira Američka ambasada u BiH uz partnerstvo sa Rijasetom IZ-e. Po uspješnom završetku programa učenici dobijaju certifikate kojii su prepoznati i od pomoći su im pri upisu na fakultete ili pri zapošljavanju. Uz voditeljicu programa u Medresi, mr. Amelu Šahinović, druženju sa gostima prisustvovali su i direktor Medrese, Dženan Rezaković, te pomoćnica direktora za nastavu, mr. Amela Numanagić, koji su izrazili zadovoljstvo zbog nastavka Programa nakon skoro dvogodišnje pauze.

RTV Visoko/Visoko.co.ba/Medresa – FB Page

 

 

 

 

 

povezani članci

Najnovije