KAKANJSKI RUDAR OSVOJIO MEMORIJALNI NOGOMETNI TURNIR ŠEHIDIMA I POGINULIM SPORTISTIMA BIH U ŽUPČI

308

Na Stadionu bosanskih šehida u Župči odigran je tradicionalni, 26. Memorijalni nogometni turnir šehidima i poginulim sportistima Bosne i Hercegovine.

Odigrana su četiri susreta, a naslov pobjednika je osvojio kakanjski Rudar koji je u velikom finalu savladao domaći tim Mladosti, nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca s obzirom da nakon 90 minuta borbene i kvalitetne igre nije bilo golova.

Prethodno je u susretu za 3. mjesto Mladost iz Doboja kod Kaknja savladala brezanski Rudar rezultatom 3:0.

U polufinalnim susretima, domaća Mladost je savladala imenjaka iz Doboja kod Kaknja sa minimalnih 1:0, dok je kakanjski Rudar bio ubjedljiv protiv imenjaka iz Breze rezultatom 6:0.

Na kraju turnira uručene su i prigodne nagrade najuspješnijim pojedincima i ekipama.

Za najboljeg golmana je proglašen Ajdin Avdović (Mladost Župča), najbolji strijelac turnira je Belmin Čehajić (Rudar Kakanj), a titula najboljeg igrača je pripala Enisu Sadikoviću (Rudar Kakanj).

Za najboljeg mladog igrača na turniru je proglašen Haris Imamović (Mladost Župča), dok je ovogodišnja nagrada za Fair Play dodijeljena brezanskom Rudaru.

Ono što je najvažnije, nastavljen je kontinuitet i svjetla tradicija sjećanja na šehide, istinske heroje koji su dali ono najvažnije, svoj život za odbranu i opstojnost naše domovine, a Memorijalni turniri svakako su jedna od najboljih poruka da ih nikada nećemo zaboraviti i da ćemo zauvijek pamtiti njihova djela.

Organizatori su na kraju istakli zahvalnost svima koji su doprinijeli besprijekornoj organizaciji uz obećanje da će naredne godine istim povodom i na istom mjestu biti organizovan još kvalitetniji i sadržajniji turnir, koji je više od dvije decenije jedan od najprepoznatljivijih na području naše domovine.

Slaven Mirković