Srijeda, 17 Aprila, 2024

JU CENTAR ZA SOCIJALNI RAD: DONIRANA NOVČANA SREDSTVA ZA 32 KORISNIKA POMOĆI

U prostorijama JU Centar za socijalni rad Visoko upriličena je podjela novčanih sredstava u iznosu od 2000 dolara, a koja su obezbijeđena donacijom američke organizacije Jerrahi Order of Amerika i šeika Yurdaera Doganata-e.

Donacija je rezultat zalaganja naših sugrađana, porodice Hakirević: gđe. Emire i g. Sabahudina koji povremeno borave u Americi.

Ovom prilikom obradovana su 32 korisnika pomoći JU Centra za socijalni rad Visoko. Uputili su iskrenu zahvalnost svima onima koji brinu o njima: donatorima, porodici Hakirević i ovoj Javnoj ustanovi.

Humani gest donatora i naših sugrađana koji je realiziran u saradnji sa Centrom za socijalni rad predstavlja pozitivan primjer brige i pružanja pomoći onima kojima je potrebna.

Aida Zerdo, direktorica JU Centar za socijalni rad Visoko,  uručila je zahvalnice donatorima za pružanje pomoći socijalno ugroženoj kategoriji lica sa područja općine Visoko i porodici Hakirević za podršku u radu.

„Dokazali smo da tradicionalni način brige o komšijama i sugrađanima još postoji i da smo grad velikih i humanih ljudi“, izjavila je direktorica Centra.

VIŠE FOTOGRAFJA MOŽETE POGLEDATI KLIKOM OVDJE 

Press Općine Visoko

povezani članci

POPULARNO