Petak, 21 Juna, 2024

Javni poziv za izbor najuspješnijih literarnih radova “Sjećanje na šehide”

U povodu Dana šehida – drugi dan Ramazanskog Bajrama, Služba za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti, u saradnji sa Organizacijom porodica šehida i poginulih boraca „Visoko ’92 ”, raspisuje : 

J A V N I  P O Z I V

za izbor najuspješnijih literarnih radova „Sjećanje na šehide”, za učenike osnovnih i srednjih škola Grada Visoko, za nagradu u 2023.godini

– Teme za literarne radove za učenike osnovnih škola:

1) “Dobri ljudi i dalje žive u svojim djelima”,

2) „Pronašli smo mir slušajući njihova srca”,

            3) „Tišina govori umjesto njih”.

– Teme za literarne radove za učenike srednjih škola:

  1. „Postoji oružje strašnije od svega; to je istina”,
  2. „Praštajući čovjek se uzdiže iznad svega“,
  3. „Rođeni da umiru časno“.

Pozivaju se učenici osnovnih i srednjih škola da literarne radove na zadane teme pošalju u Gradsku upravu Visoko, Služba za boračko-invalidsku zaštitu i društvene djelatnosti, ul. Alije Izetbegovića 12A, Visoko sa naznakom „Prijava za Javni poziv za izbor najuspješnijih literarnih radova „Sjećanje na šehide 2023. godina“

Radove sa imenom i prezimenom učenika, adresom stanovanja, naziv škole, razred koji pohađaju i kontakt telefon poslati najkasnije do utorka 11.04.2023. godine.

Komisija, koju čine profesori i nastavnici bosanskog jezika i predstavnik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca „Visoko ‘92“, će odabrati tri najuspješnija literarna rada za osnovnu školu i tri najuspješnija literarna rada za srednju školu.

povezani članci

Najnovije