Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Islamska zajednica uručila premijeru Piviću zahvalnicu za podršku radu Studentskog centra u Sarajevu

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini uručila je Vladi Zeničko-dobojskog kantona zahvalnicu za doprinos u radu Studentskog centra IZ u BiH.

Na svečanoj akademiji povodom 5. godišnjice rada ovog centra u Sarajevu, zahvalnicu je premijeru Neziru Piviću uručio zamjenik reisul-uleme IZ u BiH prof.dr. Enes Ljevaković, a akademiji je prisustvovao i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija.

Premijer Pivić se zahvalio Islamskoj zajednici i Studentskom centru, rekavši da je studentska populacija u fokusu Vlade, što pokazuje konkretnim programima podrške, kao što su stipendiranje te sufinansiranje smještaja studenata u studentskim centrima.

Proteklih godina Vlada je putem Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport sufinansirala smještaj 50 studenata u ovom centru, a od ove godine taj broj je povećan na 60.

Studentski centar Islamske zajednice u BiH osnovan je 2018. godine, a ima kapacitet za smještaj 200 studenata Fakulteta islamskih nauka, ali i drugih fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Press služba ZDK

povezani članci

Najnovije