INFORMACIJA O NACRTU ODLUKE O JAVNOM REDU I MIRU

Općina Visoko, Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke uputila je u javnu raspravu Nacrt Odluke o javnom redu i miru u cilju dostave prijedloga, primjedbi i sugestija građana općine Visoko, općinskih vijećnika, radnih tijela Općinskog vijeća, javnih preduzeća i javnih ustanova, privrednih društava, fizičkih lica, mjesnih zajednica, udruženja građana, naučnih i stručnih organizacija, te svih drugih koji su zainteresovanih da učestvuju u javnoj raspravi.

Opredjeljenje Općine Visoko je stvaranje sigurnog okruženja za sve naše građane, a ne zabrana dječije igre, kažnjavanje građana koji čekaju u redu i sl., kako se to želi predstaviti u javnosti.

Napominjemo da je Komisija sačinjena od predstavnika Odsjeka za inspekcijske poslove i predstavnika Policijske stanice Visoko radila na izradi Nacrta Odluke, te da su odredbe koje regulišu pomenute postupke i ponašanja preuzete iz važeće Odluke o javnom redu i miru („Službeni glasnik Općine Visoko“, broj: 7/07, 4/15), koju možete pronaći OVDJE te da su na snazi jedanaest godina, tačnije od septembra 2007. godine uz određene izmjene u 2015. godini ( Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o javnom redu i miru).

Ovim putem još jednom pozivamo sve zainteresovane građane da svoje prijedloge dostave nadležnoj općinskoj službi do 15.11.2018. godine kako bi zajedno radili na izradi što kvalitetnijih odredbi Odluke o javnom redu i miru Općine Visoko čiji Nacrt se nalazi na ovom LINKU.

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke

Press Općine Visoko 

povezani članci

Najnovije