Petak, 23 Februara, 2024

Granična policija BiH zaplijenila cigarete, duvan i novac

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine zaplijenili su 5.520 kutija cigareta bez akciznih markica i sa akciznim markicama sa područja Kosova.

Cigarete su otkrivene prilikom pregleda tovarnog prostora teretnog motornog vozila Mercedes, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Gruda.

Vozilom je upravljao M.M. (1988.), državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

O navedenom događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su nalozima izvršeni pretres osobe, vozila i stambenih objekata koje koristi osumnjičeni.

Tako je u tovarnom prostoru vozila otkriveno 4.500 kutija cigareta, dok je pretresom stambenih objekata otkriveno 1 020 kutija cigareta, određena količina rezanog duvana, novac i drugi dokazni materijali.

Protiv osumnjičenog M.M., Tužilaštvu BiH biće dostavljen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Nedozvoljen promet akciznih proizvoda i Nedozvoljeno skladištenje robe Krivičnog zakona BiH.

Cigarete, duvan, kao i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti. Tržišna vrijednost zaplijenjene robe procjenjuje se više od 20.000 KM.

povezani članci

POPULARNO