Gradska uprava: Obavijest o anketiranju

Ovim putem obavještavamo širu javnost, a posebno stanovnike grada Visoko, da je otpočela implementacija Projekta izrade Plana upravljanja otpadom na području grada Visoko za period 2022. do 2027. godina“.

Plan upravljanja otpadom, kao važan strateški dokument je petogodišnji plan djelovanja na polju upravljanja otpadom, zaštite i unapređenja životne sredine u okvirima razvoja grada, naručen je od strane grada Visoko, a za izradu istog angažovana je kompanija ENOVA d.o.o. Sarajevo koja posjeduje višegodišnje iskustvo u izradi istih ili sličnih planskih dokumenata u oblasti zaštite okoliša na svim administrativnim nivoima.

Trudeći se da proces izrade Plana upravljanja otpadom bude maksimalno participativan, ljubazno molimo sve stanovnika grada Visoko, da uzmu učešće u ispunjavanju anketnog upitnika, dostupnog na web linku: https://www.surveymonkey.com/r/8J9PTD2.

Za ispunjavanje anketnog upitnika potrebno je do 5 minuta.

Anketa je u potpunosti anonimna, a dobiveni odgovori bit će predmet stručne analize nivoa svijesti građana o zaštiti okoliša, mišljenja o stanju okoliša, zadovoljstva pri načinu odvoženja i zbrinjavnja te prepoznavanja prioritetnih problema u upravljanju otpadom na prostoru grada Visokoo koji će biti polazna tačka za predlaganje i provedbu konkretnih aktivnosti i mjera unapređenja usluge i stanja okoliša u gradu Visoko za naredni period.

Unaprijed zahvaljujemo na izdvojenom vremenu.

Gradska uprava Visoko

povezani članci

Najnovije