Gradonačelnik Ganić o nedopustivom “slučaju Hadžijina voda”: Niko se neće igrati sa građanima Visokog, slijede krivične prijave!

Posmatram radove na rekonstruckiji kanalizacione i oborinske mreže i rekonstrukciji vodovoda u naselju Hadžijina voda i ne mogu shvatiti da je u nama umrla društvena odgovornost, kako bismo shvatili značaj brzine djelovanja, a ne brzine opstruiranja.

Po prirodi sam saburli, ali bezobrazluk ne trpim. Posebno kada se usporava izvođenje radova, kako bi se završili neki drugi projekti i kako bi se napravilo nezadovoljstvo kod građana koje treba da se meni adresira. Zato, ubuduće ćemo spram onih koji su nespobni i koji nemaju trunke društvene odgovornosti ponašati baš onako kako zaslužuju.

Zbog informacije više podsjećam građane da je tender raspisan 26.11.2020. godine u vremenu kada nisam bio gradonačelnik. Slučajno ili ne, tender s falinkom u tehničkoj specifikaciji je raspisan 15 dana poslije izbora kada su se znali rezultati, ali nisu bili dodjeljeni mandati. Onda su uslijedile serije žalbi, da bismo do ugovora došli tek 06.10.2022. godine, a koji je dodjeljen Konzorciju Ado – trans doo Visoko i Termo-beton doo Breza u iznosu od 490.733,42KM.

Raspisani tender nije obuhvatio asfaltiranje razrovljenih ulica, pa je Grad Visoko u Programu kapitalnih ulaganja planirao sredstva i pokrenuo javnu nabavku, ali je trenutno ista blokirana zbog žalbi na Odluku o izboru izvođača radova, što će dodatno usporiti realizaciju samog projekta.

Nakon silnih razgovora i pregovora pomoćnica gradonačelnika Alma Bašić je izvođaču radova Konzorciju Ado – trans doo Visoko i Termo-beton doo Breza , JKP Visoko i nadzornom organu 11. jula poslala dopis sljedećeg sadržaja: ‘’Poštovani, nastavak radova na izgradnji vodovoda Hadžijina voda zakazujemo u petak 14.07.2023. godine u 08:00h. Očekujemo mašine i radnike i izvođača i JKP Visoko – ne dogovore, nego konkretne akcije. Sa dogovorima smo završili i traju već više od 2 mjeseca. Na terenu očekujem ovlaštene predstavnike i voditelje građenja. U ime investitora bit će prisutan šef Odsjeka za infrastrukturu Nermin Aščarija . Očekujem potvrdu i dolazak.’’

Trenutno se izvode radovi na izgradnji vodovoda i ukoliko budu prisutne opstrukcije naložio sam nadležnoj Službi da raskine ugovor s izvođačem radova, a od ranije se sve evidentira, jer daleko smo od dobro izvršenog posla, a za JKP Visoko da nađe način da se kazni, obzirom da nisu u stanju shvatiti da ne rade Mirzi Ganiću, već građanima grada Visokog s kojim se niko ne može igrati zarad svojih ličnih interesa ili ličnih sukoba. Ako se potvrdi prijavljena sumnja da je jedan od zaposlenika Gradske uprave u talu s izvođačima radova naloženo je da se pokrenu i krivične prijave.

P.S: U buduće svaka objava će imati imena i prezimena svih direktnih aktera na terenu:

Projekat: Rekonstruckiji kanalizacione i oborinske mreže i rekonstrukciji vodovoda u naselju Hadžijina voda

Izvođač radova: Konzorciju Ado – trans doo Visoko i Termo-beton doo Breza

Izvođač radova za pojedinačne priključke na mreži kao upravitelj vodovoda: JKP Visoko doo Visoko

Nadzorni organ: Radis doo Istočno Sarajevo – predstavnik Mirza Hodžić

Koordinator ispred Grada Visoko: Mugdim Čosović

Rok izvođenja radova: 90 dana

RTV Visoko/Visoko.co.ba

povezani članci

Najnovije