Srijeda, 28 Februara, 2024

Grad Visoko raspisao tender za rekonstrukciju ulice Čaršijska i njeno uređenje u pješačku zonu i ulice Alije Izetbegovića

Grad Visoko raspisao je tender za rekonstrukciju ulice Čaršijska i njeno uređenje u pješačku zonu i ulice Alije Izetbegovića koje zajedno u nizu predstavljaju glavne ulice u Visokom. Ovo je veoma važan korak ka snažnijem razvoju Grada Visoko.

Uređenjem ovih ulica bit će povećan kvalitet boravka domaćih i stranih turista, a građani Visokog će imati bolje uslove za život. Prvi put u historiji Grad Visoko će imati modernu šetnicu, ali i ulicu Alije Izetbegovića koja će staklenom ogradom umjesto betonskog zida biti otvorena pogledom na rijeku Fojnicu.

Gradonačelnik Ganić izjavio je da se radi o historijskom projektu, na koji se dugo čekalo.

‘’Uz pomoć NVO Setup ispitali smo javno mnijenje vezano za šetnicu, gdje smo dobili apsolutnu podršku naših građana, potom smo uradili projektno – tehničku dokumentaciju sa svim elaboratima i ishodovali sve neophodne dozvole. Raspisivanje tendera je posljedica velikog truda, rada i napora tima ljudi koji vole Visoko. Ovaj projekat je od kapitalne važnosti za razvoj našeg Grada i njegova procijenjena vrijednost je 3.519.391,82KM’’– rekao je gradonačelnik Ganić.

On je također naglasio da je ovo ključni pokazatelj da stojimo iza svojih riječi. Neke stvari idu malo sporije zbog kompleksnosti i složenosti Zakona o javnim nabavkama, potrebnim izradama projektno – tehničke dokumentacije, ali svi svjedočimo da se iz dana u dan u našem Gradu pripremaju i realizuju različiti projekti.

Raspisivanje tendera za izbor izvođača radova na ovom historijskom projektu odličan je poklon stanovnicima Visokog za Novu godinu.

Gradska uprava Visoko

 

povezani članci

POPULARNO