Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img

Gračanica dobila novi, kvalitetan put prema Goruši

Nakon obavljenih svih pripremnih radova započeto je asfaltiranje putnog pravca kroz Gračanicu prema Goruši. U pitanju je projekat „Sanacija i održavanje lokalnog puta Gračanica prema Goruši“ iz Kapitalnih ulaganja kojim će biti riješena i sanirana dionica ovog puta.  

– Cijeneći da u ovom dijelu našeg grada imamo kompanije Prevent i Semko u koje konstantno dolaze i veliki kamioni, a u želji da ovaj put potraje opredijelili smo se za najkvalitetniji način rada. Ono što smo danas vidjeli na terenu dugi niz godina nismo vidjeli u Visokom, toliki broj građevinskih mašina i strojeva, a najvažnije je da je sve urađeno jako kvalitetno, pa je sam asfalt rađen u dva sloja od po 6 centimetara, i kako sam rekao jako važno je da ovaj posao kvalitetno radi naša kompanija, koja je pokazala zavidan kvalitet i profesionalnost. – kazao je gradonačelnik Mirza Ganić, koji je danas i obišao radove zajedno sa saradnicima.

Izvođač radova na ovom projektu je firma „ADO-TRANS“ d.o.o. Visoko, dok vrijednost projekta iznosi 475.664,67 KM sa PDV-om.

– Ono što mi je posebno drago jeste da u Visokom svakodnevno imamo realizacije različitih projekata, a ovo je jedan od najvećih projekata izgradnje saobraćajnice u posljednjih 10-ak godina na ovom dijelu grada Visoko. – kazao je gradonačelnik Ganić.

povezani članci

Najnovije