FOTO: OPĆINSKA NAČELNICA OBIŠLA RADOVE U PORJEČANIMA I U PODVINJU

Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić danas je obišla radove u MZ Porječani gdje je u toku završetak radova na sanaciji i asfaltiranju saobraćajnice u MZ Porječani, podružnica Željeznička stanica.

Na ovoj dionici asfaltirat će se 520 m saobraćajnice, pri čemu je planirana širina saobraćajnice 6,2 m i debljina asfalta 7 cm. Na osnovu aplikacije koju je uputila Općina Visoko prema Kantonalnoj upravi civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona potpisan je Sporazum za saniranje šteta nastalih prirodnim nepogodama između Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona i Općine Visoko, čime su odobrena sredstva u iznosu od 100.000,00 KM za sanaciju puta u MZ Porječani, saobraćajnica u podružnici Željeznička stanica.

PUT PORJECANI 1

Da bi se u cjelosti realizovao navedeni projekat, bila su potrebna dodatna sredstva u iznosu od 7.000,00 KM za izgradnju ivičnjaka, a koja je obezbijedila Općina Visoko kako bi nastavak realizacije projekta bio tehnički izvodiv i u skladu sa propisanim tehničkim uslovima.

Općina Visoko provela je postupak javnih nabavki za izvođenje radove gdje je kao najpovoljniji izvođač odabrana je firma „Mušinbegović gradnja“ d.o.o. Visoko.

Stručni nadzor nad izvođenjem radova vrši firma „BauArt“ d.o.o. Visoko.

Također, Općinska načelnica danas je obišla i planirane radove izgradnje lokalnog puta u Podvinju.

NACELNIXCA PODVINJE

Press Općine Visoko 

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE KLIKOM OVDJE

povezani članci

Najnovije