Srijeda, 24 Aprila, 2024

(FOTO) Odlični rezultati mladih visočkih muzičara na festivalu u Bijeljini

U periodu od 21. do 24. marta 2024. godine, u Etno selu Stanišići kod Bijeljine, održan je VIII Internacionalni festival muzike “Primavera” na kojem je učestvovalo više od 500 takmičara iz muzičkih škola iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Srbije, među kojima i šest učenika Škole za osnovno muzičko obrazovanje “Avdo Smajlović” iz Visokog, koji su ostvarili odlične rezultate.

-Amar Šahinović, učenik I razreda u klasi nastavnice Softić Arnele, takmičio se u I kategoriji-klavir, te osvojio prvu nagradu (99 bodova).
-Nadia Delić-Đuljić, učenica II razreda u klasi nastavnika Limo Nedima, takmičila se u I kategoriji-gitara, te osvojila drugu nagradu (88,33 bodova).
-Iman Mušinbegović, učenica IV razreda u klasi nastavnika Ahmić Tarika, takmičila se u II kategoriji-klavir, te osvojila prvu nagradu (94 boda).
-Iman Mujanović, učenica IV razreda u klasi nastavnika Ahmić Tarika, takmičila se u II kategoriji-klavir, te osvojila prvu nagradu (90 bodova).
-Ajša Jusić, učenica III razreda u klasi nastavnika Kapić Nermina, takmičila se u II kategoriji-klavir, te osvojila drugu nagradu (85 bodova).
-Iman Jamaković, učenica IV razreda u klasi nastavnika Limo Nedima, takmičila se u II kategoriji-gitara, te osvojila treću nagradu (78,67 bodova).

RTV Visoko/Visoko.co.ba

 

povezani članci

Najnovije