Srijeda, 28 Februara, 2024

(FOTO) Mlade rukometne nade ostvarile odlične rezultate na turniru u Visokom

Nizom prigodnih manifestacija RK Bosna Ekoenergija tokom ove godine će obilježiti 70. rođendan najpopularnijeg visočkog sportskog kolektiva.

Proteklog vikenda je organiziran omladinski rukometni turnir za igrače do 15 godina (godište 2009. i mlađi) i do 17 godina starosti (godište 2007. i mlađi), na kojem su, pored domaćina, nastupile i ekipe: Međugorja, Lukavca, Bosne Tešanj, Kaknja, Sedmerca Sarajevo, Goražda i ŠR Čelik Junior Zenica.

Nakon dvodnevnog takmičenja u dvorani Franjevačke klasične gimnazije, mlade visočke rukometne nade ponovo su bile na visini zadatka, ekipa do 17 godina osvojila je prvo, a ekipa do 15 godina treće mjesto.

Inače, pobjedu je u selekciji do 15 godina slavila ŠR Čelik Junior iz Zenice.

Visočki tim do 17 godina imao je i dva najbolja pojedinca na turniru. Najboljim golmanom proglašen je Husejn Bojčić, a najbolji strijelac bio je Emil Kokoruš.

Najuspješnijim ekipama i pojedincima su uručene prigodne nagrade, turnir je u organizacijskom segmentu bio besprijekorno posložen, a iz RK Bosna Ekoenergija posebnu zahvalnost za doprinos u organizaciji ističu roditeljima i volonterima koji su ponovo uložili maksimalne napore da svi učesnici iz našeg, kraljevskog rukometnog grada, ponesu nezaboravne uspomene i opet se veoma rado vrate i ponude, baš kao što je to bio slučaj i na ovom turniru, sjajne i uzbudljive utakmice uz raskošan rukometni talenat.

KOMPLETNI REZULTATI:

KONAČAN POREDAK EKIPA:

NAJUSPJEŠNIJI POJEDINCI:

Slaven Mirković

FOTO: RK Bosna Ekoenergija – FB Page

povezani članci

POPULARNO