Elvedina Muzaferija: Sportski dragulj iz Visokog kojim se ponosimo i koji blista punim sjajem!

Najtrofejnija bosanskohercegovačka skijašica, Visočanka, Elvedina Muzaferija, zlatnim slovima je ispisala historiju bh. skijanja, a svoje ime zlatnim slovima ugravirala u historiju bh. sporta.

Na legendarnoj stazi u talijanskoj Cortini d’Ampezzo, Muzaferija je, nakon odličnog subotnjeg nastupa i prvih ovosezonskih bodova u spustu, u nedjelju, 28. januara, zauzela historijsko, 14. mjesto u superveleslalomu osvojivši ogromnih 18 bodova u Svjetskom kupu u alpskom skijanju.

Nevjerovatnom i virtuoznom vožnjom, Elvedina Muzaferija još jednom je pokazala najblistaviji raskoš svog talenta i skijaškog umijeća, učinivši nas presretnim i ponosnim, a njen zaostatak je bio samo 1,8 sekundi za pobjednicom Larom Gut-Behrami.

Elvedina je u video poruci nakon utrke poručila da je presretna, da je vikend na stazi bio veoma težak uz iznimno jako konkurenciju te da je ponosna na svoj historijski rezultat koji će, kako se nada, biti uvertira za nove vrhunske nastupe u nastavku skijaške sezone.

Čestitku je uputio i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić poručivši:

“Čestitke našoj Elvedini Muzaferija na ostvarenom najboljem plasmanu u historiji bh. skijanja. Radujemo se uspjesima i sretni smo što je Elvedina ambasador Bosne i Hercegovine i našeg Visokog. Kao i do sada Grad Visoko će nagraditi Elvedinu Muzaferiju za ostvareni rezultat, a sve u cilju dodatne motivacije i promicanja pozitivnih vrijednosti u našoj zemlji, a po povratku u Bosnu i Hercegovinu Elvedini Muzaferija će biti upriličen prijem u Gradskoj upravi.”

Podsjetimo, u februaru prošle godine Muzaferija je donijela prvu historijsku medalju Bosni i Hercegovini kada je osvojila srebro u Spust utrci Europa kupa.

Još jednom, od srca čestitamo našoj Elvedini Muzaferija na veličanstvenom nastupu i historijskom rezultatu.

Sa nestrpljenjem ćemo iščekivati nove nastupe i radovati se ispisivanju najsjajnijih historijskih sportskih stranica, koje su najbolji dokaz da se dugogodišnji mukotrpni trud i rad itekako isplate i pokazatelj da naš grad i naša domovina moraju biti ponosni na jednog od svojim najboljih ambasadora i ljudskih i sportskih dragulja koji će i dalje blistati punim sjajem.

Elvedinu već tokom narednog vikenda, 3. i 4. februara, očekuje novi nastup u utrkama spusta i superveleslaloma i to u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu.

SRETNO ELVEDINA !!!

Slaven Mirković

 

 

 

povezani članci

Najnovije