Srijeda, 19 Juna, 2024

Dani organske proizvodnje – 24. septembra u Visokom

Iz Saveza udruženja organskih proizvođača FBiH – Organsko FBiH su saopćili da promijenjen termin održavanja manifestacije 12. Dani organske proizvodnje Visoko koja će se umjesto 17. septembra, biti održana 24. septembra.

Organsko FBiH nastavlja sa promotivnim aktivnostima, a tokom ovog mjeseca planirane su i manifestacije u Zenici, Travniku i Bugojnu.

– Organska proizvodnja hrane je veliki potencijal bh. poljoprivrede i nadamo se da će doći vrijeme da ima odgovarajuću podršku s obzirom da može doprinijeti stabilizaciji ukupnog ekonomskog stanja – izjavio je predsjednik Organskog FBiH Sejad Herceg.

Uz podršku gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, načelnika Općine Travnik Admira Hadžiemrića i načelnika Općine Bugojno Hasana Ajkunića, te načelnice Općine Visoko Amre Babić , Organsko FBiH nastavlja sa podrškom poljoprivrednim proizvođačima da predstave i plasiraju svoje proizvode.

Kako su najavili organizatori, 12. Dani organske proizvodnje Zenica bit će održani 19. septembra, zatim 11. Sajam Zdravlja mladih Travnik na Trgu općine Travnik 20. septembra,  7. Regionalni sajam poljoprivrede Zlatna jesen Bugojno 21. septembra ove godine, te 12. Dani organske proizvodnje Visoko 24. septembra.

Uz bogat kulturno umjetnički program bit će dodijeljena priznanja i zahvalnice najzaslužnijim osobama i institucijama za podršku poljoprivrednom sektoru, kao i već tradicionalna dodjela „Zlatne korpe organskih proizvoda”, najavljeno je iz Saveza udruženja organskih proizvođača FBiH – Organsko FBiH.

Biznis.ba / FENA

povezani članci

Najnovije