ČLANOVI UDRUŽENJA „GENERACIJA“ REDOVNI U PARKU „RAVNE 2“ – ZDRAVSTVENI IZLET ZA 156 ČLANOVA

Centar „Generacija“ Sarajevo je nevladina organizacija čiji cilj je promocija i unapređenje zdravlja po standardima Svjetske zdravstvene organizacije.

U Sarajevu imaju ukupno tri Dnevna centra, a među svakodnevnim aktivnostima su im i terapijske vježbe na koje svakodnevno dolazi i po 300 osoba. U srijedu 20.09.2023.godine ponovo su posjetili Bosansku dolinu piramida.

– Ukupno 156 naših članova iz Centra „Generacija“ i Centra za zdravo starenje općine Centar – Sarajevo boravilo je na zdravstvenom izletu u Bosanskoj dolini piramida uz pokroviteljstvo Grada Sarajevo. Ovom prilikom se zahvaljujemo i gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić koja je ove godine podržala rad centara, čijim sredstvima se organizovao izlet u Visoko i obezbijedili rekviziti za terapijske vježbe koje su od velike važnosti u radu sa osobama treće dobi. Dobre i zdrave priče nastavljamo. – poručili su iz Centra „Generacija“.

Obilasci i izleti u najljepše dijelove BiH su dio pozitivne priče ovog centra, pored vježbanja, medicinskog savjetovališta i brojnih sekcija.

Novi boravak u Visokom iskorišten je za posjet tunelima Ravne, a nakon toga su članovi uživali u obilasku parka „Ravne 2“ gdje su ponovo održali i zajedničku vježbu u „Vremeplovu“.

RTV Visoko/Fondacija AP BPS

povezani članci

Najnovije