Subota, 13 Aprila, 2024

BRONZA NA DRŽAVNOM PRVENSTVU U BRČKOM ZA JUNIORE RK BOSNA

Na državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine za juniore (2000. godište i mlađi), koje je održano u Brčkom, rukometaši visočke Bosne osvojili su sjajno 3. mjesto i još jednom obradovali mnogobrojne navijače te pokazali kako spadaju u sami vrh bosanskohercegovačkog omladinskog rukometa.

Bronzana medalja je osvojena pobjedom nad ekipom Dubice rezultatom 32:29 . U polufinalu visočki „zeleni“ su tijesno poraženi od ekipe Slobode 28:29. Inače, Visočani su u grupnom dijelu snage odmjerili sa domaćinom Lokomotivom i gornjevakufskom Slogom.

Slogu se ubjedljivo porazili rezultatom 32:20, dok su u drugom susretu minimalno poraženi od domaćina rezultatom 26:25, što im je kao prepreku u polufinalu donijelo tuzlansku Slobodu i još jedan minimalan poraz.

Osvojeno treće mjesto još jedan je, kontinuirani uspjeh mladih visočkih rukometaša, koji je dokaz da se kraljevski rukometni grad ne mora brinuti za trofejnu i blistavu budućnost, a igrači se na pravi način kale i stiču neophodno iskustvo za seniorske premijerligaške izazove koji ih ubrzo očekuju.

Slaven Mirković

povezani članci

POPULARNO