Srijeda, 28 Februara, 2024

Braća Konjičanin maestralno odsudili utakmicu na rukometnom Euru između Švicarske i Francuske

Već godinama unazad ubjedljivo najbolji sudijski par na bosanskohercegovačkim rukometnim terenima, naši sugrađani, braća blizanci Amar i Dino Konjičanin, sinoć (nedjelja, 14. januar) su ponovo bili na visini zadatka, maestralno odsudivši utakmicu grupnog dijela takmičenja na Evropskom prvenstvu za rukometaše koje igra u Njemačkoj.

Braća Konjičanin pravdu su dijelili na meču Švicarska – Francuska, koji je bio veoma uzbudljiv i rezultatski neizvjestan i okončan je iznenađujućom podjelom bodova, rezultatom 26:26.

Podsjećamo da braća Konjičanin već godinama dijele pravdu na najeminentnijim reprezentativnim i klupskim međunarodnim rukometnim takmičenjima pod okriljem EHF-a i IHF-a, a tako će biti i u narednom periodu.

Činjenica na koju naš grad i naša domovina i ovoga puta mogu biti ponosni je da se među 18 sudijskih parova koji dijele pravdu na rukometnom Euru, ponovo nalaze braća Amar i Dino Konjičanin, koji će, sigurni smo, dijeljenjem pravde i u narednim susretima potvrditi svoju evropsku i svjetsku klasu te poziciju u samom vrhu međunarodne rukometne scene.

Želimo im mnogo sreće, ponosni smo na njihov uspjeh i dostojanstveno predstavljanje naše domovine i našeg grada!

Slaven Mirković

 

povezani članci

POPULARNO