Srijeda, 19 Juna, 2024

Berina Njegović novi visočki čuvar Časnog Kur’ana

Danas, 19. jula 2018. godine, nakon podne namaza je u Sarajevu pred hafiskom komisijom Rijaseta IZ-e u BiH u sastavu h. hfz. Ismet-ef Spahić-predsjednik, mr. hfz. Mensur-ef Malkić-član i hfz. Haso Popara-član, uspješno okoncala učenje cijelog Kur’ana napamet Berina Njegović. Ucenje pred komisijom je zavrseno u svečanoj atmosferi kojoj su pored mlade hafize i clanova komisije prisustvovali njen muhaffiz hfz. Edin-ef Bukva, hafizini roditelji Sead i Amra, brat Salem, te rodbina i prijatelji.

Nova visočka hafiza Berina je rođena 14. 1. 1998. godine u Visokom. Svršenica je Gimnazije “Visoko” u Visokom, a od ove godine nastavlja svoje obrazovanje na Islamskom Pedagoškom fakultetu u Zenici. Cjelokupni proces ucenja hifza je uspješno započela i okončala pred hfz. Edin-ef Bukva, pred kojim je stekla i svoje mektebsko obrazovanje. Inace je muhaffizu Edin-ef. ovo peti kandidat koji je uspjesno okoncao ucenje hifza pred komisijom Rijaseta.

Ovu lijepu vijest o nasoj novoj hafizi Berini Njegović zavrsavamo cestutajuci njoj, njenim roditeljima Seadu i Amri, te muhaffizu Edin-ef. Bukvi.

povezani članci

Najnovije