Barbarez našao prvo pojačanje: Najveće otkriće sezone će igrati za reprezentaciju BiH

Sergej Barbarez pronašao je novo otkriće nove sezone. Naime, radi se o Stjepanu Radeljiću koji je došao ljetos u Rijeku iz moldavskog Šerifa, kao čovjek koji je sa spomenutim klubom igrao Ligu prvaka, ali nije uvijek bio prvotimac. 

Dugo je na pravu priliku čekao i u Rijeci, gledao je u prvom dijelu sezone u leđa iskusnijima, Emiru Dilaveru i Mateju Mitroviću.

U drugom dijelu sezone dobio je priliku što zbog povreda konkurenata, što zbog sjajnih igara. U kontinuitetu je počeo pokazivati sjajne igre. Igrao je toliko dobro da ga se spominjalo i u kontekstu poziva u hrvatsku reprezentaciju. Ipak, od toga neće biti ništa.

Kako saznaje 24sata.hr, Radeljić će zaigrati za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.Rodom je iz Nove Bile. Nastupao je za reprezentaciju Hrvatske do 19 godina, ali i za reprezentacije Bosne i Hercegovine do 19 i 21 godinu. U karijeri je igrao za Zrinjski, Stuttgart II, NK Osijek II, Široki Brijeg i Šerif. Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi selektor BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u junu.

Radeljić je ove sezone odigrao 32 utakmice uz po gol i asistenciju.

RTV Visoko/Avaz.ba

 

povezani članci

Najnovije