AJLA ČAUŠEVIĆ ISPUNILA OBEĆANJE- NOVAC DONIRAN DJECI SA POSEBNIM POTREBAMA

Obećano je ispunjeno. Ajla Čaušević, humanitarka i jedna od najsjajnijih niski visočkog đerdana nizanog “perom i kamerom” sredstva od prodaje svoje prve knjige sinoć donirala JU Centaru za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK.

U sklopu mjeseca knjige pod nazivom “BookConnect” sinoć je u Muzeju Grada Zenica održana izložba umjetničkih fotografija djece sa posebnim potrebama. Gimnazijalka velikog srca je smatrala da je to idealno i mjesto i vrijeme za donaciju sredstava te je tako posjetila izložbu i ispunila dato obećanje. Novac je uručila direktorici JU Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK Meldini Ugarak. Ajlina gesta je popraćena velikim aplauzom brojnih posjetioca izložbe.

U sklopu ovog događaja muziku dobrodošlice su izveli učenici muzičke škole Zenica, Rijad i Sarah.

Prisutnima se obratila i Majda Turkić, predsjednica Udruženja Kreativci, Meldina Ugarak, direktorica JU Dnevni centar ZDK i Haris Haberić iz Saveza Sumero.

U skopu izložbe je bilo organizovano i prodajno-promotivno predstavljanje radova korisnika JU Dnevni centar i Saveza Sumero.

Ovim projektom se želi osnažiti sve osobe sa dodatnim potrebama koristeći knjigu i pisanu riječ kao sredstvo dostupno svima, a koja ojačava pojedinca i društvo dajući mu potrebe vještine i sposobnosti za inkluziju i ravnopravnost.

Ajla nije krila zadovoljstvo zbog prisustva ovakvom događaju na kojem je donijela malo radosti, kako nam reče, za najdivnije ljude.

povezani članci

Najnovije