Nedjelja, 14 Aprila, 2024

AJDIN AHMETSPAHIĆ: NADAM SE DA ĆEMO I U BUDUĆNOSTI IMATI JOŠ OVAKVIH ISKUSTAVA, A DA ĆE PROJEKAT I KOLEKTIV FONDACIJE I DALJE RASTI

Na svečanosti povodom završetka turističkog dijela sezone u Visokom i „Bosanskoj dolini piramida“ goste je uveseljavao, ali i atmosferu podizao koordinator Fondacije Ajdin Ahmtespahić, a nakon nastupa za goste, s Ajdinom smo razgovarali i o svečanosti, te sezoni koja je na izmaku.

– Okupili smo se kako bismo zajednički proslavili završetak jednog dijela sezone, onog turističkog. Pozvali smo sve članove, uposlenike, radnike, vodiče, kao i goste koji su se zatekli da nam se pridruže u opuštenoj atmosferi, uz muziku, hranu, logorsku vatru, da proslavimo jednu od najuspješnijih sezona koje je iza nas. Iako tek ispraćamo ovu sezonu, već smo u pripremama za narednu, tako da je ovo druženje bilo prilika i za razmjenu iskustava, razgovore o narednim koracima, sezonama koje su ispred nas, kako da ih proširimo i produžimo i da traju tokom cijele godine, a po posjetama možemo reći da smo na dobrom putu i da će Visoko uskoro imati goste tokom cijele godine. – kazao nam je Ajdin.

Na kraju se zahvalio svima koji su došli, ali i svima koji su dio ovog uspješnog projekta u Visokom.

– Ovo je jedan lijep primjer druženja kolektiva, razmjene iskustava, priče, a sve to uz jednu opuštenu atmosferu. Nadam se da ćemo i u budućnosti imati još ovakvih događaja i druženja, da ćemo kao kolektiv, Fondacija i kao projekta i dalje samo rasti. – kazao je na kraju Ajdin Ahmetspahić, koordinator u Fondaciji „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“.

povezani članci

POPULARNO