Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img

Zmajevi saznali potencijalne rivale u baražu za Svjetsko prvenstvo: Čeka nas pravi pakao

Poslije završetka druge grupne faze na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, poznati su sastavi oba kvalifikaciona šešira za Svjetsko prvenstvo.

Rukometno Svjetsko prvenstvo 2025. godine se igra u tri zemlje – Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

Već je poznato 18 učesnika turnira, a pored domaćih selekcija, plasman su izborile i reprezentacije Njemačke, Švedske i Francuske kao polufinalisti Eura u Njemačkoj, Bahrein, Japan, Katar i Kuvajt (Azija), Argentina, Brazil i Čile (Južna Amerika) te Alžir, Zelenortska Ostrva, Egipat i Tunis (Afrika).

Kvalifikacije će dati još 11 učesnika, a Bosna i Hercegovina se nalazi u drugom šeširu.

Potencijalni rivali Zmajeva u baražu su selekcije: Slovenije, Mađarske, Portugala, Austrije, Islanda, Nizozemske, Španije, Crne Gore, Češke, Poljske i Sjeverne Makedonije.

S druge strane pored Bosne i Hercegovine, u šeširu nenositelja se nalaze još i Gruzija, Farska Ostrva, Švicarska, Rumunija, Grčka, te pobjednici prvog kruga kvalifikacija koji se igra u martu. Drugi krug zakazan je za maj.

Učesnici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo:

Prvi šešir: Slovenija, Mađarska, Portugal, Austrija, Island, Nizozemska, Španija, Crna Gora, Češka, Poljska, Sjeverna Makedonija.

Drugi šešir: Gruzija, Srbija, Farska Ostrva, Švicarska, Rumunija, Grčka, Bosna i Hercegovina, Belgija/Italija, Estonija/Ukrajina, Slovačka/Izrael, Finska/Litvanija.

RTV Visoko/Radiosarajevo.ba

 

 

 

povezani članci

Najnovije