Zeničani oduševljeni parkom “Ravne 2” i tunelima

Mjesec avgust u Visoko i na arheološke i turističke lokacije dovodi i brojnu bh.dijasporu, kao i naše građane koji tokom godine rade izvan Bosne i Hercegovine. Ovog četvrtka (23.avgust) na Ravnama smo sreli i porodicu Kolar iz Zenice, a oni nisu krili oduševljenje viđenim, te žal jer do sada nisu bili na brojnim lokacijama koje su imali priliku obići.

– Dolazimo iz Zenice, i zaista nezgodno je reći, ali ovo nam je prvi put da smo u posjeti ovim predivnim lokacijama i mjestima. Ostali smo oduševljeni viđenim, energijom i čistoćom zraka i posebnošću tunela, kao i brojnim sadržajima parka „Ravne 2“. Muž je zahvaljujući poslu proputovao cijeli svijet, ali ove lokacije, kao i ponuda koja postoji, mogu ići rame uz rame uz brojna svjetska arheološka i turistička čuda. – kazali su nam supružnici Kolar, koji su u Visoko stigli sa sinom.

Zbog prirode posla kojom se bave, posebno muž, koji je desetak mjeseci godišnje izvan zemlje, ovo im je bila prva posjeta, koju su realizirali uz pomoć prijatelja iz Visokog, ali kako su nam kazali, od sada će i češće dolaziti ovamo, te slobodno vrijeme kojeg je jako malo, pokušati provesti i u Visokom, a priču iz Visokog će ispričati i svojim brojnim prijateljima, posebno onima koji još nisu dolazili u Bosansku dolinu piramida.

povezani članci

Najnovije