Srijeda, 19 Juna, 2024

Zbog visokih temperatura savjetuje se putovanje u jutarnjim ili večernjim satima

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je u jutarnjim satima smanjena zbog magle. Za danas su najavljene visoke dnevne temperature, tako da se savjetuje putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima.

Ukoliko se ipak putuje tokom dana preporučuju se češće pauze, i oprezniju vožnju. Vozači teretnih vozila se mole da se nakratko isključe iz saobraćaja, kada iza sebe primjete dužu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Zbog izvođenja bojevog gađanja danas i sutra 23. i 24. augusta od 08.00 do 18.00 sati obustavlja se saobraćaj na putu Banja Luka-Čađavica, na dionici Kola-Stričići (poligon Manjača).

Za danas i sutra najavljeni su radovi na polaganju završnog sloja asfalta na putnom pravcu Bihać-Kamenica, zbog čega će u vremenu od 07.00 do 19.00 sati saobraćaj biti obustavljen i preusmjeren na obilaznicu Bihać-Vrkašić-Kamenica.

Radovi na sanaciji potpornog zida i trupa ceste izvode se na magistralnom putu Bugojno-Kupres (dionici Bugojno-tunel Kupreška vrata). Na mjestu radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Ripač-Dubovsko, Vitez-Nević Polje, Semizovac-Olovo i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 10 do 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.


(Vijesti.ba)

povezani članci

Najnovije