ZAVRŠNI RADOVI NA ASFALTIRANJU SAOBRAĆAJNICE U ČEKREKČIJAMA

U toku su finalni radovi na asfaltiranja dionice puta u naselju Čekrekčije. Postupkom javne nabavke za izvođenje radova kao najpovoljniji izvođač odabrana je firma „Mušinbegović gradnja“ d.o.o. Visoko. Stručni nadzor nad izvođenjem radova vrši firma „BauArt“ d.o.o. Visoko, dok poslove laboratorijske kontrole radova vrši firma „DTQ“ d.o.o. Sarajevo.

Ukupna vrijednost ugovorenih radova na rekonstrukciji putne infrastrukture iznosi: 32.822,59  KM sa PDV-om.

SKR6

U toku izvođenja radova na ovoj dionici planirano je da se asfaltira 400 m saobraćajnice. Planirana širina saobraćajnice je 3 m, a debljina asfalta 7 cm.

Projekat izgradnje putne infrastrukture u naselju Čekrekčije, realizuje se sredstvima koja su u cijelosti obezbijeđena iz Budžeta Općine Visoko za 2018. godinu iz Programa Kapitalnih ulaganja u infrastrukturu za 2018. godinu.

SKR9

Lokalni privrednik, gospodin Fikret Ramović, izražava zadovoljstvo rezultatima aktuelnih radova i posebnu zahvalnost upućuje Općinskoj načelnici mr.sci. Amri Babić. Naveo je kako će unapređenje putne infrastrukture ubrzati razvoj lokalne privrede, te olakšati svakodnevne poslove koji iziskuju stalno korištenje ove dionice.

U toku radova intenzivno će se vršiti stručno – tehničke kontrole od strane ovlaštenih predstavnika Općine Visoko, u cilju što kvalitetnijeg izvođenja radova.

VIŠE FOTOGRAFIJA MOŽETE POGLEDATI KILKOM OVDJE

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije