Četvrtak, 25 Jula, 2024

ZAVRŠNE PRIPREME ZA ASFALTIRANJE POSLOVNE ZONE OZRAKOVIĆI

Na osnovu upućenih aplikacija Grada Visoko nadležnim ministarstvima Vlade ZDK početkom maja tekuće godine započeli su radovi na izgradnji komunalne i putne infrastrukture u poslovnoj zoni Ozrakovići.

Trenutno su u toku pripremni radovi za asfaltiranje dijela saobraćajnice koje izvode „Mušinbegović Gradnja“ d.o.o. Visoko i Konzorcij „Trgošped“ d.o.o. Kakanj. Sredstva za realizaciju ovih radova obezbijedio je Grad Visoko  u iznosu od 200.000, 00 KM i Ministarstvo za promet, komunikacije i zaštitu okoline putem Direkcije za ceste ZDK u iznosu od 425. 000, 00 KM, što znači da ukupna vrijednost projekta izgradnje putne infrastrukture iznosi 625. 000, 00 KM.

„Paralelno sa navedenim radovima, Grad Visoko je putem Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke aplicirao i projekat izgradnje komunalne infrastrukture za koji su odobrena sredstva u iznosu od 97. 500, 00 KM, a koji uključuje radove na izgradnji primarne vodovodne mreže sa priključcima za industrijske objekte i izgradnju dijela javne rasvjete.

Pod ovim radovima se podrazumijeva i ugradnja priključaka za fekalnu i oborinsku kanalizaciju.

Radovi na izgradnji komunalne infrastrukture započeli su 9.maja, a okončani su jučer, 3. jula, u zadanom roku. Izvođači radova bili su „Atlas – D“ d.o.o. Visoko i „AMG“ d.o.o. Visoko.

Na ovaj način, Grad Visoko putem nadležnih službi, izvršio je sve neophodne pripreme za završne radove na asfaltiranju koje će uslijediti nakon testiranja podloge,“ izjavio je pomoćnik gradonačelnice za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke, Emir Fejzović.

Podsjećamo da je projekat izgradnje poslovne zone Ozrakovići pokrenut s ciljem privrednog oporavka i razvoja lokalnog područja, kako bi ovu industrijsku zonu učinio kompatibilnom cjelinom sa svim neophodnim sadržajima.

Press Grada Visoko

povezani članci

Najnovije