Nedjelja, 23 Juna, 2024

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE PUTA BOGOŠIĆI – BARE

Na osnovu Javnog poziva za programe pomoći održivog povratka –„Izgradnja i sanacija infrastrukturnih i drugih objekata od značaja za širu društvenu zajednicu u mjestima povratka na prostoru BiH u periodu 2018. i 2019. godine“, koji je raspisalo Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, a na koji je Općina Visoko aplicirala putem Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove i zaštitu okoline danas su završeni radovi na projektu Rekonstrukcija puta od sela Bogošići do sela Bare, MZ Bulčići u dužini od 1000 m.

Izvođač radova je bila grupa ponuđača NAHONAL-GAS d.o.o. Breza i HOLEX d.o.o. Živinice.

“Uspješno smo realizovali još jedan projekat koji predstavlja korak naprijed ka zaboravljenim selima. Ovim putem ćemo pokazati da se Općina Visoko zajedno sa federalnim institucijama brine o njihovim stanovnicima. Ono što me posebno raduje je činjenica da projekat nije realiziran isključivo budžetskim sredstvima, nego našim apliciranjem i podrškom većih nivoa vlasti,” izjavila je Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 123.142,50 KM, od čega je učešće Federalnog ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica u iznosu od 94.819,72 KM, a Općine Visoko sa 28.322,77 KM.

U toku izvođenja radova vršila se stručna kontrola od strane ovlaštenih predstavnika Službe za lokalni ekonomski razvoj komunalne poslove i zaštitu okoline.

Općina Visoko se ovim putem zahvaljuje Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica i ministru gdin-u Edinu Ramiću na odobrenim sredstvima za projekat održivog povratka u općini Visoko.

VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKOM OVDJE

Press Općine Visoko 

povezani članci

Najnovije