Subota, 13 Aprila, 2024

ZAVRŠENI RADOVI NA ODVODNJI OBORINSKIH VODA U ULICI KRIŽ

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke je provela postupak javne nabavke za radove na rekonstrukciji ulice Križ.

Kao najpovoljniji ponuđač za izvođenje radova izabran je Konzorcij PUD Ado-Trans d.o.o. Visoko i Geo-put d.o.o. Maglaj dok stručni nadzor nad izvođenjem radova vršila je firma „BAUART“ d.o.o. Visoko. Sredstva su obezbjeđena Budžetom Grada Visoko za 2019. godinu iz Programa kapitalnih ulaganja u iznosu od 77.805,00 KM.

U proteklom periodu su završeni radovi na asfaltiranju ulice asfaltom BNS 22 u sloju debljine 7 cm.   Asfaltirana dionica je dužine cca 200 m i širine 3 m. Prethodno su urađeni iskopi, zamjena tamponskog sloja, polaganje vodovodne i kanalizacione mreže, ugradnja betonskih ivičnjaka obostrano i izrada drenaže.

Izradom slivnih linijskih rešetki je završena faza radova na odvodnji oborinske vode što znatno doprinosi stabilnosti konstrukcije asfaltnog kolovoza i obezbjeđenju protiv izljevanja voda usljed padavina na okolne objekte .

Preostalo je da se urade ležeći policajci i odbojna ograda na kritičnom dijelu ulice u cilju što bolje bezbjednosti lokalnog stanovništva.

Svi radovi su izvedeni u skladu sa propisanim zakonskim regulativama i tehničkim uslovima za građenje.

 

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove i zaštitu okoline

 

Press Grada Visoko

povezani članci

POPULARNO