Završen Omladinsko – aktivistički festival “Kriv(a) sam”

Tokom predhodna četiri dana, Visoko je bilo mjesto u kojem su se dešavale zanimljive aktivnosti koje su za cilj imale prezentaciju snage i aktivaciju te iste snage kod mladih ljudi. Predhodnih dana, Visoko je bilo mjesto u kojem se održavao prvi Omladinsko – aktivistički festival „Kriv(a) sam“.

Tokom pet dana, imali smo priliku da organizujemo koncert, različite edukacije, sastanke sa lokalnim političarima, ulične aktivnosti, na kojima su mladi bili glavni akteri.

Od svih aktivnosti, posebno ističemo aktivnost pod nazivom „Kafa sa…“ u kojem su mladi imali priliku da postavljaju pitanja izabranim predstavnicima koji participiraju na tri nivoa odlučivanja i to: Općinsko Vijeće, Kantonalna Skupština i Federalni Parlament.

Kroz ovaj Festival, ciljna grupa ovog projekta je povećala vlastitu svijest o važnosti u društvu te dobila osnovne upute o demokratskim alatima pomoću kojeg ima mogućnost uticaja na donošenje odluka.

Omladinsko – aktivistički festival „Kriv(a) sam“ se implementovao u periodu od 20. do 24. juna 2018. godine te je podržan od strane Instituta za razvoj mladih KULT i Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK.

Ovaj projekat je pokazao da se ostvarilo ono u šta, mi u Udruženju „Mladi Volonteri“ čvrsto vjerujemo, a to je da mladi ljudi mogu mjenjati okruženje u kojem žive te da mogu uticati na pravilno donošenje odluka kroz svoje zalaganje, aktivizam i volonterizam.

Iskreno se nadamo da ćemo u budućnosti, raditi na sličnim projektim kojima se kombinuju kreativne, edukativne i aktivističke aktivnosti.

S poštovanjem!

povezani članci

Najnovije