Nedjelja, 16 Juna, 2024
spot_img

Zastoji u saobraćaju na brojnim dionicama zbog sanacionih radova

Tokom noći zbog nevremena na brojnim lokalitetima saobraćalo se otežano, a dolazilo je i do prekida u saobraćaju. 

Jutros su sve saobraćajnice prohodne, a uvjeti za vožnju povoljni. S obzirom da se i danas tokom dana očekuju visoke temperature mole se vozači da na putovanja kreću u ranim jutarnjim ili večernjim satima. 

“Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja”, saopćili su iz BIHAMK-a.

Još danas će se, u vremenu od 07 do 15 sati, obustaviti saobraćaj na magistralnom putu Bihać-Kamenica (skretanje za poslovnu zonu). 

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, na autoputu A-1, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev. 

U toku su i radovi na petlji Jošanica, a za večeras u 20 sati najavljena je obustava saobraćaja na ulazu na autoput-kružni tok u Jošanici.

S obzirom da su brojne dionice sa aktuelnim radovima preporučuje se vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Vitez-Travnik (Nova Bila), Kiseljak-Busovača, Čitluk-Ljubuški, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), te na ulazu u Hadžiće sa magistralnog puta M-17.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, jednom trakom.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Radovi na tunelu Karaula

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Zbog redovnog održavanja tunela Karaula (M-17 Maglaj-Žepče) od 23 sata do 05 sati ujutro kroz tunel se saobraća usporeno, jednom trakom.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

povezani članci

Najnovije