Nedjelja, 23 Juna, 2024

Zaslužena pobjeda Rudara u Visokom: NK Bosna – FK Rudar 1:3

Bezidejna Bosna i motivisani Rudar prekinuli su niz od pet utakmica bez poraza visočkog tima. Na kraju potpuno zaslužena pobjeda gostiju koji se bore za opstanak i koji su u Visokom nadigrali domaći tim koji je potpuno zakazao posebno u veznom redu.

Bosna je bolje otvorila utakmicu, u prvih pet minuta ima dvije izgledne prilike, ali kazna je stigla dvije minute kasnije preko Čelebića.

Nakon primljenog gola Bosna opet napada i pritisak se isplatio u 31.minuti kada izjednačuje Tarik Zukić.

I kada su svi očekivali da Bosna napravi nešto do kraja poluvremena desilo se suprotno, u 43.minuti Maletić donosi novu prednost Rudaru za 1:2.

U drugom poluvremenu Bosna je bila još bezidejnija, a Rudar puno iskusniji i mudriji. Prekidi, zadrżavanja, ali i vrlo opasne kontre i dvije stopostotne šanse.

Bilježimo i jedno sumnjivu situaciju kada je srušen Zukić, a sudija izvlači prekršaj na liniju kaznenog prostora. U zadnjoj minuti produžetka koji je trajal sedam minuta Rudar ovjerava svoju pobjedu golom Jusića za bodove spasa.

Na kraju utakmice u službenim prostorijama kluba naš novinar je prisustvovao situaciji u kojoj su navodno uočene nepravilnosti u sastavu ekipe Rudara, a protivno jasnim pravilima takmičenja zbog čega će Bosna uputiti žalbu.

RTV Visoko/Visoko.co.ba

 

 

 

povezani članci

Najnovije