Subota, 24 Februara, 2024

Za vikend promjenljivo vrijeme, od ponedjeljka stabilnije i toplije

Nakon klimatološki toplog većeg dijela mjeseca, januar je zimska obilježja pokazao u trećoj dekadi, ali ne na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, prenosi Anadolu.

U petak i u dane vikenda na jugu zemlje preovladavaće pretežno vedro i sunčano vrijeme. Promjenjivo oblačno i nestabilno vrijeme sa jutarnjom maglom prognozira se u centralnim i sjevernim područjima.

U subotu prijepodne izvjesne su padavine. Na planinama snijeg, a u nižim područjima susnježica i kiša. Kiša bi se u kotlinskim područjima mogla lediti u dodiru sa tlom.

Minimalne temperature zraka variraće između minus tri stepena Celzijusova i dva u Bosni, u Hercegovini od jedan stepen do šest.

Najviše dnevne temperature u Bosni između tri i osam stepeni, na jugu zemlje do 12.

Od ponedjeljka (29. januara) do 8. februara preovladaveće stabilno vrijeme. U Bosni umjereno do pretežno oblačno i djelimično sunčano, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Prognozirane temperature zraka malo više od prosjeka. U Bosni su izvjesni jutarnji mrazevi. Maksimalne temperature do šest, na jugu zemlje do 13 stepeni.

RTV Visoko/AA

 

 

povezani članci

POPULARNO