Subota, 13 Aprila, 2024

Za učenike osnovnih i srednjih škola u ZDK naredne sedmice počinje proljetni raspust

Za većinu učenika osnovnih i srednjih škola na području Zeničko-dobojskog kantona iduće sedmice nastupa jednosedmični proljetni raspust. Detalje smo saznali od  predsjednice Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola.

“Školska 2023/2024. godina se relativno odvija po predviđenom planu i programu imali smo malih odstupanja, što se tiče naše škole “Musa Ćazim Ćatić” početkom drugog polugodišta imali smo dvije sedmice online nastave ali i to smo prebrodili i krenuli redovno sa odvijanjem nastavnog procesa. Možemo reći da smo zadovoljni sa dosadašnjim tokom i radom kada je riječ o ovoj školskoj godini. Proljetni rasput nam počinje 25. marta traje do 29. marta, učenici će biti u tom periodu na odmoru dok nastavnici imaju isplanirane obaveze, sastanci aktiva, odjeljenskih vijeća, nastavničkih vijeća, seminari, dakle interne obaveze i dešavanja po školama. Izuzetak je Medresa “Osman ef. Redžović” ona je već na nekom svom raspustu, pošto je mjesec ramazan i njihovi učenici su na raspustu tokom ovog mjeseca. Također, Franjevačka klasična gimnazija Visoko će nešto kasnije na proljetni raspust tačnije 28. marta i vraćaju se 4. aprila, njihov proljetni raspust je vezan sa uskršnjim praznicima koje će obilježiti u toku raspusta”- izjavila je za RTV Visoko Amra Pajt, predsjednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola.

Saznali smo da program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja se odvija planiranim tokom i da pauza neće biti za vrijeme proljetnog raspusta. Sa predsjednicom Aktiva razgovarali smo i o takmičenjima koja su održana u proteklom periodu, detaljnije gledajte večeras u programu RTV Visoko.

Amra Čosić

povezani članci

POPULARNO