Srijeda, 28 Februara, 2024

Za asfaltiranje puta Čakalovići – Lisovo osigurano 150.000 KM

U Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica gradonačelnik Ganić potpisao je ugovor o namjenskom korištenju doniranih sredstava u iznosu od 150.000,00KM za sanaciju lokalne saobraćajnice Čakalovići – Lisovo MZ Radovlje.
“U proteklom periodu u MZ Radovlje uradili smo značajnu dužinu asfalta u dva sloja kroz naselje Tujliće, potporni zid u naselju Tujlići, asfaltirali smo put u naselju Šahići, zatim asfaltirali smo dio puta u naselju Džindići, asfaltirali smo dio puta u Kalićima, zatim nabavili i ugradili vodovodne pumpe za lokalni vodovod u Maurovićima, asfaltirali put do džamije i dio puta prema Lisovu. Također, važno je istaknuti da smo preuzeli plaćanje utroška električne energije za javnu rasvjetu i osigurali besplatne plastične kante domaćinstvima za odvoz komunalnog otpada. Trenutno je raspisan tender za asfaltiranje veće dionice lokalnog puta u Kalićima, a programom kapitalnih ulaganja za 2024. godinu predviđena su sredstva za sanaciju puta u Maurovićima. Ugovorom koji smo potpisali osigurali smo sredstva u iznosu od 150.000KM za asfaltiranje puta kroz Čakaloviće prema Lisovu, a projekat je značajan kako za povratnike, lokalno stanovništvo, ali i buduće investitore koji imaju namjeru razvijati ovaj kraj.” – kazao je gradonačelnik Ganić.
Gradonačelnik Ganić istako je i posebnu zahvalu ministru Nerinu Dizdaru na jako dobroj saradnji i pruženoj podršci Gradu Visoko.
“Ministar Nerin Dizdar je prvo dobar čovjek, a onda i jedan od najboljih ministara u Vladi Federacije BiH koji prepoznaje potrebe lokalne zajednice, jer njegov rad i djelovanje to dokazuju.” – izjavio je gradonačelnik Ganić.
Uskoro će biti raspisan tender kako bi se izabrao izvođač radova i moglo pristupiti realizaciji utroška dobijenih sredstava.

povezani članci

POPULARNO