Srijeda, 24 Aprila, 2024

Vrijedne pohvale i priznanja stigle u naš grad od Kantonalnog štaba CZ ZDK

Kantonalni štab CZ ZDK je danas (srijeda, 6. mart) u Zenici upriličio dodjelu priznanja povodom 1. marta – Dana civilne zaštite, a vrijedna priznanja i pohvale stigli su i u naš grad.

Kao rezultat kvalitetnog, pravovremenog, humanog i požrtvovanog rada u proteklom periodu, gradonačelnik Mirza Ganić i Služba CZ Grada Visokog, formirana u okviru Airsoft kluba S.C.A.R., su nagrađeni prigodnim zahvalnicama i pohvalama, koje su najbolji dokaz adekvatnog jačanja, snage i spremnosti visočkih struktura Civilne zaštite.

Nagrade su primili: Edin Smailović – pomoćnik u Službi CZ Grada Visokog te Dino Alijagić – predsjednik Airsoft kluba S.C.A.R., koji je za veoma kratko vrijeme postao jedan od najprepoznatljivijih i najaktivnijih klubova na području Bosne i Hercegovine.

Inače, sportsko-rekreacioni Airsoft klub S.C.A.R. prvi je klub na području BiH koji je involviran u lokalnu Službu Civilne zaštite, što je najbolje i najadekvatnije priznanje za veliki entuzijazam i kontinuirani rad koji će biti nastavljen i u narednom periodu kroz brojne aktivnosti u svim društvenim segmentima.

Podsjećamo i da je ranije visočka Gorska služba spašavanja nagrađena na Federalnom nivou Kolektivnom nagradom, kao i da su četiri pripadnika GSS-a Visoko dobila pojedinačne nagrade.

Jačanje struktura visočke CZ-e i dalje se nastavlja uz maksimalnu podršku nadležnih institucija sa lokalnog i viših nivoa vlasti.

Slaven Mirković

 

 

povezani članci

Najnovije