Vremenska prognoza za naredna četiri dana

U Bosni će sutra biti oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom.  U Hercegovini većinom će biti sunčano sa umjerenom naoblakom. Oblačan će biti sjever Hercegovine. 

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje od 17 do 21 stepen. Najviša dnevna većinom između 17 i 23, na jugu zemlje od 27 do 31 stepen.

U BiH se u srijedu, 20. juna prognozira sunčano s umjerenom naoblakom. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni, na jugu zemlje od 17 do 21. Najviša dnevna većinom između 24 i 29, na jugu zemlje od 30 do 33 stepena.

U BiH će u četvrtak, 21. juna preovladavati sunčano s umjerenom naoblakom. Od sredine dana prema večernjim satima se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina koji su najizgledniji u zapadnim, centralnim i istočnim područjima. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje od 17 do 21 stepen. Najviša dnevna većinom između 26 i 31, na jugu zemlje do 33 stepena.

U BiH se u petak, 22. juna očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će preći preko Bosne i Hercegovine i donijeti kišu i usloviti pad temperature zraka. Ujutro slabo jugo. Sa prolaskom fronta vjetar mijenja smjera na sjever umjerene jačine sa jakim udarim. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21 stepen.

Najtoplji dio dana su jutarnji sati i dio prijepodneva. Zatim se očekuje zahlađenje. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24, na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

povezani članci

Najnovije