Četvrtak, 25 Jula, 2024

Vlada odobrila poticaje za proizvođače brojlera, otkupljivače voća i povrća i mjere ispitivanja i kontrole muznih grla

Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) je na održanoj 6. sjednici, na prijedlog Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, usvojila više odluka i zaključaka u iznosu od oko 400.000,00 KM, a koji su vezani za realizaciju Programa utroška sredstava Budžeta ZDK za poticaje u poljoprivredi za 2023. godinu.

Vlada je opredijelila iznos od 380.000 KM na ime podrške za proizvodne farme brojlera, kao strateški važne proizvodnje za ZDK, a donijela je i odluku o odobravanju sredstava na ime podrške za otkupljivače svježeg povrća i voća u iznosu od 20.000,00 KM.

Iz Programa utroška sredstava Budžeta ZDK za zdravstvenu zaštitu životinja u 2023. godini opredijeljena su sredstva veterinarskim stanicama u iznosu od 108.280,00 KM na ime provođenja mjere dijagnostičkog ispitivanja i kontrole zdravlja muznih grla.

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu nastavit će u narednom periodu i realizaciju svih drugih aktivnosti sadržanih u Programu poticaja poljoprivredne proizvodnje za 2023. godinu na području ZDK-a.

Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu

povezani članci

Najnovije