Visoko ove godine ispraća 403 maturanta srednjih škola

Školska 2023/2024. godina za učenike osnovnih i srednjih škola lagano se bliži kraju, a maturanti Osman ef. Redžović već su ispraćeni u novo životno poglavlje. U narednom periodu ispratit ćemo i ostale visočke maturante.

“Što se tiče ove školske godine, mnoge od planiranih aktivnosti smo ostvarili, ali još uvijek imamo nekoliko obaveza koje treba završiti, poput takmičenja i privođenja kraju školske godine. Što se tiče maturanata osnovnih škola, 440 njih će izaći iz osnovnih škola na području grada Visokog. Upisano je 357 prvačića, ali očekuje se moguća promjena ovog broja. Maturanti srednjih škola već su krenuli sa završnim pripremama”, istakla je Amra Pajt, predsjednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola.

Maturanata Medrese ima 59, JU MSŠ “Hazim Šabanović” Visoko broji 252 maturanta, Gimnazija Visoko 82 maturanta, a Franjevačka klasična gimnazija 11 maturanata.

“Visoko i sve škole na području grada Visokog trebaju biti ponosne na ovu godinu. Naši učenici pokazali su izuzetan uspjeh, visok nivo znanja te su se istakli na federalnim takmičenjima. Zaista imamo vrijedne učenike koji zaslužuju pohvalu.Naravno, postoje i oni koji su imali poteškoća, ali trebamo se pobrinuti da i ta djeca budu vođena na pravi put. Što se tiče završetka školske godine, planiramo završetak polovinom juna”, kazala je Pajt. Želimo svim učenicima da nastave nizati uspjehe i u narednom periodu te da svojim radom i životom učine ponosnim svoje roditelje, Visoko i Bosnu i Hercegovinu.

Ilma Šabanović

povezani članci

Najnovije