Srijeda, 21 Februara, 2024

VISOČKE ŠKOLE SPREMNE DOČEKALE POČETAK DRUGOG POLUGODIŠTA

U osnovnim i srednjim školama Zeničko-dobojskog kantona jutros je počela nastava u drugom polugodištu u školama u kojima se nastava odvija po Nastavnom planu i programu na bosanskom jeziku.

Da li su visočke osnovne i srednje škole spremno dočekale svoje učenike, saznali smo od Amre Pajt, predsjednice Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola u Visokom.

„Odradili smo dobar dio posla tokom raspusta, pripremili smo škole, pripremili su se i nastavnici, tako da smo spremno dočekali naše učenike jutros u školske klupe. Franjevačka klasična gimnazija počela je malo ranije jer su i na raspust otišli malo ranije, tako da su se oni već uhodali u drugo polugodište, dok je Medresa krenula danas kao i ostale škole.

Nastavnici su radili, bilo je puno sastanaka, edukacija, webinara, tako da smo ovaj raspust zaista imali mnogo obaveza i spremni dočekali početak novog polugodišta“, istakla je, između ostalog, direktorica Pajt.

U proteklom periodu implementiran je i projekat energetske efikasnosti u školama na području ZDK kojim su bile obuhvaćene i škole iz našeg grada i koji je gotovo završen,pa su svi učenici jutros ušli u tople učionice.

U osnovnim i srednjim školama u ZDK-u, do kraja školske godine, učenici će imati i proljetni raspust, koji će biti realiziran od 27. do 31. marta.

Sanela Hodžić

povezani članci

POPULARNO