Petak, 21 Juna, 2024

Večeras počinje 29. izdanje Sarajevo Film Festivala

U Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, večeras će zvanično biti otvoren 29. Sarajevo Film Festivala, a već nekoliko dana građani užurbano kupuju ulaznice za filmska ostvarenja koja će biti prikazana u okviru ovogodišnjeg SFF-a.

Mjesec august u glavnom gradu BiH redovno bude u znaku Sarajevo Film Festivalu koji privuče veliki broj posjetilaca iz mnogih država.

Građani Sarajeva i drugi gosti od ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala kao i prethodnih godina očekuju dobre filmove i dobru zabavu.

Povodom ovogodišnjeg 29. Sarajevo Film Festivala, u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, ispred Narodnog pozorišta u srijedu je i zvanično postavljen “red carpet” sa motivima tradicionalnog bosanskog ćilima, kojim će narednih dana prošetati mnoge poznate ličnosti iz BiH i svijeta.

Na 29. izdanju SFF-a biće prikazano više od 220 filmova iz cijelog svijeta, a čak 49 premijera iz regije Balkana. Projekcije filmova bit će prikazane na više od 30 lokacija u Sarajevu, a brojne projekcije biće prikazane i u Mostaru i Tuzli.

Ovogodišnje izdanje SFF-a trajat će do 18. augusta.

RTV Visoko/Preporod.info

povezani članci

Najnovije