Vanredni sastanak rukovodilaca tužilaštava i policijskih tijela na strateškom nivou

Federalna uprava policije bila je domaćin vanrednog sastanka rukovodilaca tužilaštva i policijskih tijela na strateškom nivou. Ovaj vid suradnje tužilaštava i policije realizira se uz podršku Odjela za unapređenje efikasnosti i kvalitete rada u tužilaštvima i Projekta „Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu kaznenog pravosuđa” Sekretarijata Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine.

Teme Strateškog foruma odnosile su se na pregled rezultata rada i poduzetih mjera i aktivnosti u procesuiranju predmeta korupcije i organiziranog kriminala, s posebnim fokusom na predmete korupcije i organiziranog kriminala na visokom nivou.

Razgovarano je o najvažnijim pitanjima suradnje tužilaštava i policijskih agencija, kao i aktivnostima koje se odnose na borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije.

Na Forumu su sudjelovali Ahmed Mešić, šef Odsjeka za krijumčarenje ljudi i trgovinu ljudima Tužilaštva BiH, Munib Halilović glavni federalni tužitelj Federalnog tužilaštva FBiH, Željka Radović, glavna republička tužiteljica Republičkog javnog tužilaštva RS, Zekerija Mujkanović glavni tužitelj Tužilaštva Brčko distrikta BiH, Darko Ćulum, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, Snežana Radivojević, načelnica kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova RS, Vahidin Munjić, direktor Federalne uprave policije, Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikta BiH, predstavnice Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Amila Rahić i Aleksandra Todorović , te predstavnik Federalne uprave policije Emil Sućeska, saopćeno je iz Kabineta direktora FUP-a.

RTV Visoko/federalna.ba/Fena

povezani članci

Najnovije