Srijeda, 28 Februara, 2024

Uvedena nova kategorija nagrade Oscar, dobivat će se od 2026.

Oscari će uvesti novu kategoriju za najbolju glumačku postavu, prvu novu takmičarsku nagradu Akademije u više od 20 godina, a kategorija će se pojaviti na dodjeli Oscara 2026.

“Casting redatelji igraju bitnu ulogu u stvaranju filma, a kako se Akademija razvija, ponosni smo što dodajemo casting dosadašnjim disciplinama koje prepoznajemo i slavimo. Čestitamo našim članovima Casting Directors Brancha na ovoj uzbudljivoj prekretnici i na njihovoj predanosti i marljivosti tijekom ovog procesa”, stoji u izjavi izvršnog direktora Akademije Billa Kramera i predsjednice Janet Yang.

Casting Directors Branch, osnovan 2023., reagirao je na vijest nazvavši je “zasluženim priznanjem” i “svjedočanstvom predanih napora njihovog ogranka”.

Posljednji put nova takmičarska kategorija uvedena je 2001. godine, kad je osnovana nagrada za najbolji dugometražni animirani film.

Redatelj filma John Wick: Chapter 4 Chad Stahelski također je zatražio od Akademije da uvede nagradu za najboljeg kaskadera.

“Sastajali smo se s članovima Akademije i vodili te razgovore i, da budem iskren, bilo je nevjerojatno pozitivno i nevjerojatno poučno. Svi s obje strane žele da se ovo dogodi. Žele vratolomije na dodjeli Oscara. To će se dogoditi”, rekao je Stahelski prošle godine.

RTV Visoko/N1 BiH

povezani članci

POPULARNO