Nedjelja, 23 Juna, 2024

U staroj džamiji u Goduši organiziran zajednički iftar

Organizacija zajedničkih iftara uvijek je bila duboko ukorijenjena u našoj tradiciji, predstavljajući simbol zajedništva i solidarnosti među vjernicima.

U Visokom, grad koji obiluje bogatom historijom i duhovnom baštinom, već nekoliko godina za redom svjedočimo ovim prelijepim okupljanjima u mjesecu Ramazanu. Sinoć, vrijedne džematlije u Goduši su ponovo obnovile ovu lijepu tradiciju organizirajući iftar u Staroj džamiji, koja je kroz vjekove sačuvala svoj izuzetan kulturni značaj kao nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine.

Ovi zajednički iftari također pružaju priliku za međugeneracijsko i međukulturno povezivanje, osnažujući osjećaj zajedništva i solidarnosti unutar zajednice.

Kroz ovakve događaje, vjernici se podsjećaju važnosti dijeljenja, ljubavi i poštovanja prema svim ljudima, te se nadahnjuju da nastave širiti te vrijednosti u svojim svakodnevnim životima. Nakon iftara i ugodnog druženja, džematlije su klanjale teraviju i nafile u želji da njihova džamija uvijek bude puna i ispunjena ovakvim aktivnostima, gdje okuplja duše vjernika.

povezani članci

Najnovije