Nedjelja, 23 Juna, 2024

Uspješna saradnja Grada Visokog i UNDP- a u BiH

“Zajedničko iznalaženje rješenja za humanu zajednicu – sačinjavanje plana upravljanja populacijom pasa u Visokom” naziv je dvodnevne radionice koja je organizovana 17. i 18. aprila 2024.godine u Visokom pod pokroviteljstvom Vlade Švicarske i Švedske, a istu je proveo UNDP u Bosni i Hercegovini u partnerstvu sa DogsTrust BiH.

Cilj radionice je bio da se dođe do zajedničkog razumijevanja izvorišta problema kao faktora koji utiču na generisanje problema, te na temelju toga da se osmisle aktivnosti koje će biti dio problema plana upravljanja populacijom pasa u Visokom.

Aktivno učešće u radionici pored organizatora i predstavnika Grada su uzeli predstavnici svih srednjih i osnovnih škola, ispred Vijeća roditelja, aktivisti ispred grupe ljubitelja životinja, JKP Visoko te lokalni mediji.

U toku dvodnevne radionice, doneseni su ciljevi i aktivnosti za rješavanje problema pasa lutalica, a koje se odnose na registraciju pasa, sterilizaciju i kastraciju, promjenu svijesti ljudi za prestanak odbacivanja pasa na ulice, doudomljavanje i udomljavanje pasa, a uz veliku saradnju i lokalnih medija. Navedene aktivnosti i ciljevi biće ugrađeni u Plan upravljanja populacijom pasa na području grada Visoko, koji će biti od velike koristi za rješavanje navedenog problema.

Gradska uprava Visoko

 

 

 

 

 

 

 

povezani članci

Najnovije