Subota, 13 Aprila, 2024

Uspjeh visočkih učenika na Kantonalnom takmičenju iz njemačkog jezika

U subotu je u KŠC “Sv. Pavao” u Zenici održano XI kantonalno takmičenje za učenike srednjih škola iz njemačkog jezika na kojem su učestvovali i učenici Gimnazije “Visoko” i Franjevačke klasične gimnazije iz Visokog.

Ostvareni su odlični rezultati, pa je tako Ivano Iviš, učenik drugog razreda FKG-a osvojio 1. mjesto, za nivo B2, dok je Anđela Tadić, učenica trećeg razreda zauzela 2. mjesto, također za nivo B2. Iviš je na taj način obezbijedio direktan plasman na državno takmičenje.

“Ovo je do sada najbolji ostvareni rezultat za nas Visočane u istoriji takmičenja te bi moglo biti motivirajuće za osnovce da upisu naše škole”, poručila je prof. Rina Ćorić iz FKG-a.

Emir Uzunalić, učenik IIIa razred Gimnazije “Visoko” i to matematičkog izbornog područja, osvojio je 3. mjesto na nivou B1, dok je učenica Sedina Zimić, učenica IIa razreda osvojila 6. mjesto u jakoj konkurenciji na nivou A2.

“Izuzetno smo ponosni na naše učenike koji su još jednom sjajno predstavljali našu školu i pokazali da se predan rad i trud isplati. Čestitke učenicima na ostvarenom rezultatu, njihovim roditeljima ali i profesoricama koje su pripremale učenike za ovo takmičenje i bile im podrška”, istakli su iz visočke Gimnazije.

RTV Visoko/Visoko.co.ba

 

povezani članci

POPULARNO